Prosím počkejte chvíli...
Nepřihlášený uživatel
Nacházíte se: VŠCHT PrahaCeloživotní vzdělávání → Odborné kurzy (profesní, certifikační) → Seminář pro provozovatele pěstitelských pálenic a ovocných lihovarů

Seminář pro provozovatele pěstitelských pálenic a ovocných lihovarů

kurz_palenice-vertical

Těšíme se na zájemce o letošní seminář v netradičním termínu v září 2023.

Letošní seminář proběhne 12. – 13. 9. 2023 na VŠCHT Praha

Seminář pořádá Ústav biotechnologie VŠCHT Praha ve spolupráci s Ministerstvem zemědělství ČR. Odborným garantem semináře je prof. Ing. Karel Melzoch, CSc.

Důležité informace

  • Přihlašování do 5. 9. 2023 přes přihlašovací formulář  na konci stránky
  • Po absolvování celého semináře Vám bude vystaveno osvědčení
  • Cena semináře (vložné) - 5 000 Kč bez DPH

V případě dotazů kontaktujte doc. Ing. Ireny Kolouchové Ph.D., tel.: 22044 4367 nebo e-mail: Irena.Kolouchova@vscht.cz

Organizace semináře

Seminář je rozdělen na přednáškovou a praktickou část. Přednášky jsou zahájeny úvodním  dvoudenním blokem, praktická výuka a další informace jsou uskutečňovány individuálně. Úspěšné absolvování kurzu je potvrzeno vydáním osvědčení. Přednášky jsou zajištěny odborníky z Ústav biotechnologie VŠCHT Praha, Ministerstva zemědělství ČR, Ministerstva financí ČR, z dalších institucí a z praxe. 

Program

Přednášky

  • Komentář k zákonu č. 61/1997, Sb., o lihu.
  • Výklad vyhlášky č. 82/2000 Sb., o technických požadavcích na výrobu, skladování a zpracování lihu.
  • Měření lihu, inventarizace, vedení evidence, nutné doklady.
  • Technologie výroby pálenek - suroviny, příprava rmutu, produkční mikroorganismy, lihové kvašení.
  • Povolování výroby lihu a pěstitelského pálení, trestní zákon, pálenky z pohledu zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách, a vyhlášky č. 45/2000 Sb.
  • Výklad vyhlášky č. 81/2000 Sb., o kontrole výroby a oběhu lihu.
  • Komentář k zákonu č. 353/2003 Sb., o spotřebních daních.
  • Dohled finančního úřadu nad pěstitelským pálením - provozování pálenice, zajištění zařízení, měřidla.
  • Technologie výroby pálenek a jejich kvalita - zpracování kvasu, destilace a rektifikace, zrání pálenky, likvidace odpadů.
  • Hodnocení kvality pálenek.

(změna programu vyhrazena)

Praktická část

Ve vybrané pálenici se zúčastnit pálení (na základě předchozí individuální dohody).

Pokud níže uvedené přihlašování nefunguje, vyzkoušejte, prosím, tento přímý odkaz, kde se zaregistrujete přes "Podat přihlášku" a následně zvolte "Přihlášení pro uchazeče o studium, kteří dosud neměli žádné aktivní studium na VŠCHT Praha".

Nejste zalogován/a (anonym)

Seminář pálenice

× Nejsou vyhlášené žádné akce.
Aktualizováno: 31.7.2023 10:59, Autor: Martin Halecký

VŠCHT Praha
Technická 5
166 28 Praha 6 – Dejvice
IČO: 60461373
DIČ: CZ60461373

Datová schránka: sp4j9ch

Copyright VŠCHT Praha 2014
Za informace odpovídá Oddělení komunikace, technický správce Výpočetní centrum